Kindertandheelkunde: stalen kronen

Vanaf heden werken wij in de praktijk te Aalst met stalen kroontjes bij de behandeling van melkmolaren bij kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat het plaatsen van deze kroontjes de aanbevolen behandeling is voor melkmolaren die ernstig afgebroken zijn, een pulpa-behandeling hebben ondergaan of ernstig tandbederf vertonen. Ook bij kaasmolaren kunnen deze kronen geplaatst worden.

Het is gebleken dat deze kronen meestal succesvoller zijn dan composiet vullingen, wat inhoudt dat ze succesvol en probleemloos functioneren totdat het element wisselt. Deze behandeling zorgt ervoor dat meerdere behandelingen aan dezelfde tand kunnen vermeden worden en het kind niet onnodig belast wordt.

De kronen worden geplaatst met de HALL techniek: er hoeft geen cariës verwijderd te worden en er is geen anesthesie nodig. Een zo atraumatisch mogelijke benadering dus voor het kind.

Deze behandeling wordt standaard toegepast wanneer kinderen een volledige behandeling onder narcose krijgen. In de algemene praktijk wordt deze techniek nog maar weinig toegepast.

Door de vele voordelen die stalen kronen bieden, vonden wij het een goed idee deze techniek ook in tandartspraktijk EXKIES in te voeren. Kinderen staan positief tegenover deze behandeling: een prinsessentand/piratentand die blinkt, een behandeling die niet zo lang duurt en waarbij het niet nodig is de tand te verdoven. Deze behandeling wordt ook 100% terugbetaald door de mutualiteit.

Hou de mond gezond en de mens pijn- en angstvrij.

Hebt u nog vragen hieromtrent, twijfel niet om ons aan te spreken.

Carol Billiet & Charlien Verhulst

 

2019-02-06T10:13:16+00:00 06/02/2019|Nieuws|